Elokuvakerho Noljakassa

Kerho-projekti

Lähtötilanne

Joensuun ev. lut. seurakunta piti keväällä 2013 Noljakan koululla elokuvakerhoa 5.-6. –luokkalaisille. Kerhon ohjaajana toimi Mekastamon Jonna, jonka käsialaa ovat myös kerhon mainosjulisteet ja koko kerhon ulkoasu ja ilme.

Kerhossa tutustuttiin elokuvan kerrontaan, tekniikkaan ja kuvalliseen ilmaisuun. Opetus oli kokeilevaa ja keskustelevaa eli teimme paljon harjoitustöitä, katselemme elokuvia ja keskustelimme näkemästämme, kokemastamme ja ratkaisuistamme joita harjoitustöissä teimme.

Ratkaisu

Elokuvakerhon lopputuotteena teimme oman elokuva, jonka kerholaiset saivat itse käsikirjoittaa, kuvata ja leikata. Fantasiaelokuvien innoittamana kerholaiset päättivät kertoa tarinan vampyyreista ja ihmissusista. Kerhon lopuksi kaikki elokuvassa mukana olleet saivat DVD:n, joka sisältää oman elokuvan lisäksi kaikki kerhossa tehdyt harjoitustyöt.

Lisäksi kerhosta pidettiin videopäiväkirjaa, jota voit käydä katsomassa oikealla näkyvän linkin kautta.

Mitä tehtiin:

  • Mainosjulisteiden suunnittelu ja toteutus
  • Kerhosuunnittelu ja -ohjaus
  • Kerho-DVD:n koosto

"Oli tosi kivaa saada uusia kavereita ja kokemuksia elokuvan teosta. Täällä elokuvakerhossa on ollut tosi kivaa, vaikka oli vähän epäilyttävää mennä kerhoon josta ei tunne, kun vain muutaman ihmisen."

Kerholainen

"Kerho oli kiinnostava ja kiva. Leikkaaminen oli kivaa."

Kerholainen