Teemu Myllärinen

Graafisen suunnittelun projekti

Lähtötilanne

Teemu Myllärinen lähestyi Mekastamoa syksyn 2012 kuntavaalien tiimoilta. Hän tarvitsi syksyn 2012 kuntavaaleihin kampanjailmeen, verkkosivut sekä erilaisia mainoslehtisiä jaettavaksi. Teemun ohjeistus hommaan oli selkeä: erottuva ja pirteä kampanjailme oli etusijalla.

Teemulla oli jo valmiina myös iskevä slogan takataskussaan: "Parempi kuin sata jänistä!" tulisi olemaan kampanjan kantava lausahdus. Iskulauseen saattelemana myös jonkinlainen jänishahmo oli Teemun toiveissa saada sisällytetyksi ilmeeseen.

Ratkaisu

Mekastamon Niko ja Pasi tarttuivat hommaan selkeän työjaon puitteissa. Nikon tehtäväksi tuli kampanjan kokonaisilmeen suunnittelu sekä verkkosivujen suunnittelu ja toteutus. Pasi otti hoitoonsa printtipuolen toimet.

Niko kehitteli kokonaisilmettä Teemu jänisidean sekä Teemun puolueen Kokoomuksen sinisen värin pohjalta. Korostusväriksi sinisen rinnalle valittiin Teemun toiveesta oranssi.

Lopputuloksena oli pirteä ja skarppi ilme, joka siirrettiin sellaisenaan verkkosivulle sekä Pasin toimesta painotuotteisiin. Verkkosivujen julkaisualustaksi valittiin Wordpress, koska Teemu toivoi mahdollisuutta blogin pitämiseen omilla sivuillaan.

Mitä tehtiin:

  • Vaalikampanjan yleisilmeen suunnittelu
  • Kampanjatunnuksen suunnittelu
  • Verkkosuunnittelu
  • Painotuotteiden suunnittelu